Доступність посилання

ТОП новини

Закони про лікування Тимошенко можуть розглянути сьогодні після 16:00


Опозиція з плакатом на підтримку Юлії Тимошенко сьогодні в парламенті
Опозиція з плакатом на підтримку Юлії Тимошенко сьогодні в парламенті
Законопроекти про можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном може бути розглянуте сьогодні після 16:00, повідомив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Відкривши після перерви засідання парламенту, Рибак запропонував депутатам на ранковому засіданні внести до порядку денного на сьогодні законопроект про прокуратуру, а потім продовжити консультації про формування решти розкладу сьогоднішньої роботи.

Водночас опозиція закликала парламент негайно ухвалити законопроект про лікування ув’язнених за кордоном. Як заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, опозиція готова «на будь-який компроміс» для того, «щоб Україна підписала угоду (з ЄС), а для цього необхідно звільнити Юлію Тимошенко».

Після цього депутати проголосували за внесення до сьогоднішнього порядку денного проекту закону про прокуратуру, і спікер оголосив про закриття ранкового засідання Верховної Ради.

Тим часом, біля парламентської трибуни розгорнутий великий напис «Юлі – волю», який опозиціонери сьогодні принесли до Верховної Ради.

Під Верховною Радою мітингують прихильники опозиції, які вимагають ухвалити закони, необхідні для євроінтеграції України.

Питання колишнього прем’єра в ЄС називають визначальним для підписання угоди про асоціацію з Україною. Київ планує підписати цей документ на саміті у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG