Доступність посилання

ТОП новини

Ядерні переговори з Іраном тривають «дуже інтенсивно» – речник ЄС


Майкл Манн
Майкл Манн
Переговори щодо ядерної програми Ірану в Женеві тривають «дуже інтенсивно», заявив речник верховного представника ЄС з закордонних справ Катрін Аштон.

«Ми дуже інтенсивно працюємо, і, як ми і казали минулого вечора, є прогрес», – сказав Майкл Манн.

У Женеві триває зустріч між Іраном і представниками шести країн (США, Росії, Франції, Великої Британії, Китаю і Німеччини), на якій сторони наблизилися до угоди, що має обмежити розвиток іранської ядерної програми в обмін на послабення економічних санкцій.

У четвер у США Білий дім заявив, що шість світових держав готові полегшити санкції щодо Ірану, якщо Тегеран вдасться до чітких кроків, щоб зупинити просування своєї ядерної програми.

«Якщо Іран не дотримається своїх зобов’язань, тимчасове послаблення припиниться, і ми зможемо посилити тиск, додавши нові санкції», – наголосив речник Білого дому Джей Карні.

Державний секретар США Джон Керрі, який перебуває в Ізраїлі, сьогодні приєднається до переговорів у Женеві.

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що його країна виступає проти можливої угоди, яка послабить санкції проти Ірану.

В інтерв’ю американському телеканалові CNN міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф відзначив, що Тегеран може частково зупинити свою суперечливу програму зі збагачення урану. Заріф додав, що сподівається на досягнення угоди до завершення переговорів у п’ятницю.
XS
SM
MD
LG