Доступність посилання

ТОП новини

Fitch Ratings знову знизило рейтинги України


Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знову знизило сьогодні довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті до рівня B– із попередньої позначки B і заявило, що прогноз за ними негативний.

Так само знижені й рейтинги українських облігацій в іноземній і національній валюті. Єдиний рейтинг, що залишився на попередньому рівні B, – короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті.

Це зниження рейтингів відображає дедалі менш певне зовнішнє фінансове становище країни і її обмежені можливості запозичень в іноземній валюті для рефінансування значних боргових виплат, що припадають на 2014–15 роки, повідомило агентство.

За його прогнозами, зокрема, цього року Україна матиме нульове зростання валового внутрішнього продукту, а наступного року – зростання на рівні 1,5 відсотка. Гривня далі знецінюватиметься і до кінця наступного року сягне рівня 9 гривень за долар США, мовиться в повідомленні.

Лише трохи більше як тиждень тому в цьому ж агентстві висловлювали дещо позитивніші прогнози – зокрема, на зростання економіки на 2,2 відсотка наступного року чи на те, що курс гривні впаде наприкінці наступного року до 8,5 за долар.

Інше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s так само знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті до рівня B– із попереднього B тиждень тому. А за місяць до того кредитний рейтинг державних облігацій України знижувало і третє з провідних рейтингових агентств, Moody’s.
XS
SM
MD
LG