Доступність посилання

ТОП новини

Цікавинки звідусіль: у Лондоні показали найкращі іграшки на Різдво


У Лондоні показали найкращі іграшки на Різдво
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00
У Лондоні показали найкращі іграшки на Різдво

У Лондоні відкрили виставку найкращих іграшок до Різдвяного сезону цього року. Те, які іграшки мають шанс стати найжаданішими, визначала група незалежних експертів.

Чи не найбільше уваги привертають до «летючої феї» британського виробництва. Серед інших цікавинок – робот-песик, який уміє стрибати через голову. На думку експертів, найбільшу зацікавленість покупців викличуть високотехнологічні іграшки.

У Парижі відкрився аукціон, присвячений рок-музиці, – «Це тільки рок-н-рол»

У Парижі відкрився аукціон, присвячений рок-музиці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00


Гітари Девіда Боуї з його підписом, фотографії Елвіса Преслі і конверти до платівок роботи Енді Воргола – у Парижі відкрилася виставка-аукціон, присвячена рок-музиці. Вона отримала назву «Це тільки рок-н-рол».

Понад 350 експонатів на ній представляють понад півстоліття цієї музики, з початку 1950-х до сьогодні: це костюми, предмети мистецтва, ніколи не публіковані фото, афіші і, звичайно ж, гітари – деякі з них, як очікують, коштуватимуть десятки тисяч євро. Деякі речі виставлятимуться на продаж за цінами вже від ста євро.

Принц Вільям із дружиною приїхали до волонтерів

Принц Вільям із дружиною приїхали до волонтерів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:31 0:00


У Великобританії принц Вільям і герцогиня Кембриджська Катрін приїхали на зустріч із волонтерами, які готують заходи до Дня пам’яті загиблих в центрі Лондона, на музейному двоповерховому автобусі.

Подружжя віддало перевагу участі у неофіційних заходах, тоді як принц Гаррі і чоловік Єлизавети II, герцог Единбурзький Філіп узяли участь в офіційній церемонії вшанування загиблих у Вестмінстерському абатстві.

День пам’яті загиблих у Великобританії відзначають щороку 11 листопада. У цей день вшановують британців, полеглих у Першій і Другій світовій війнах, а також в інших воєнних конфліктах.

Новий світовий рекорд найдовшого доміно-ланцюжка з книжок

Новий світовий рекорд найдовшого доміно-ланцюжка з книжок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:00 0:00


Бельгійська асоціація книголюбів Boek.be заявила, що побила світовий рекорд найдовшого складеного з книжок ланцюжка з ефектом доміно – вони використали для нього 4 тисяч 845 книжок. Книжки, викладені на книжковому ярмарку в Антверпені 614-метровим ланцюжком, який склав нідерландські слова «книжка», «ярмарок» і «читати», падали шість хвилин; сорок добровольців виставляли цей ланцюжок дві години.

Асоціація заявила, що реєструватиме цей рекорд у книзі Гіннеса. Дотеперішній рекорд склав 2 тисячі 586 книжок у ланцюжку.

Суматранські тигренята показали, як уміють плавати

Суматранські тигренята показали, як вміють плавати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00


Двоє тримісячних суматранських тигренят у Національному зоопарку США у Вашингтоні вперше показали, як вони вміють плавати і вибиратися з води. Їм влаштували цей «іспит», щоб перевірити їхні вміння, перш ніж випустити на дослідження їхньої території разом із тигрицею-матір’ю.

Ці тигренята, народжені 5 серпня, – перші у вашингтонському зоопарку з 2006 року. Їх планують уперше показати широкій публіці 18 листопада.

Суматранські тигри – вид, який перебуває у критичній небезпеці. Як вважають, у всьому світі їх лишилося від 400 до 500.
  • Зображення 16x9

    Юлія Сайко-Ілієнко

    Одна з перших, хто прийшов на Радіо Свобода, коли у Києві відкрилося Українське бюро Радіо Свобода в 1992 році. Вела і готувала у Празі програму «Світ за тиждень». З ведучим Олексою Боярком починала як продюсерка перші ефіри «Вечірньої Свободи» в 1996 році. Також проводила прямі ефіри програм «Свобода Сьогодні», «Європейська Свобода», «Ранкова Свобода» тощо... Нині працюю з відеопродукцією в мультимедійній команді, а також як продюсерка з аудіо-програмами «Свобода за тиждень», «Подкаст».

  • Зображення 16x9

    Сергій Драчук

    Почав співпрацю з Радіо Свобода з самого початку 1990-х, із 1992-го – постійно, спершу в Києві, з 1995-го – в штаб-квартирі в Празі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG