Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр закликав відновити торговельно-економічні відносини з Росією


(архівне фото)
(архівне фото)
Прем’єр-міністр і голова владної Партії регіонів Микола Азаров, який у суботу перебуває в Донецьку, заявив, що для України «надзвичайно важливо відновити нормальні торговельно-економічні відносини з Росією» і зберегти замовлення для українських підприємств.

Виступаючи на обласній партійній конференції, він нагадав, що Росія є стратегічним партнером України. Водночас, додав він, Росія побоюється, що зазнає збитків через потік товарів із ЄС, який може піти на її територію після підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Тому, за словами Азарова, визначальною проблемою зараз є домовитися з Росією. Він висловив сподівання, що цю проблему вдасться вирішити.

Раніше в суботу Азаров узяв у Донецьку участь у вшануванні пам’яті визволителів Донбасу у Другій світовій війні і поспілкувався з її ветеранами. Напередодні візиту Державтоінспекція попередила, що протягом цих відвідин періодично буде обмежуватися рух транспорту на центральних вулицях міста.

Також у суботу прес-служба президента Віктора Януковича повідомила, що вже цього ж дня він здійснить робочий візит до Росії, під час якого проведе зустріч із президентом цієї країни Володимиром Путіним. «Сторони обговорять питання торгівельно-економічних відносин України та Росії напередодні саміту «Східного партнерства», який відбудеться наприкінці листопада у Вільнюсі», – мовиться в повідомленні.

Росія намагається змусити Україну вступити до Митного союзу під її керівництвом, що було б несумісне з асоційованими відносинами з Європейським союзом; нещодавно їй вдалося таким чином змінити курс Вірменії, яка вирішила вступати до Митного союзу і втратила перспективу асоціації з ЄС.

Україна, за декларованим дотепер курсом, сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG