Доступність посилання

ТОП новини

Київська прокуратура спростовує інформацію про голодування ув’язнених у Київському СІЗО


Прокуратура міста Києва спростовує інформацію про нібито голодування ув’язнених у Київському СІЗО. Як повідомили у прес-службі столичної прокуратури, було організовано перевірку інформації, поширеної у мережі інтернету.

«У ході перевірки було встановлено, що усі без винятку арештанти або отримують їжу згідно з розпорядком СІЗО, або харчуються домашніми стравами, переданими рідними. Будь-яких фактів голодування утриманців СІЗО не виявлено. Тож інформація, яка міститься на деяких інтернет-ресурсах, не відповідає дійсності», − наголосили в столичній прокуратурі.

Всеукраїнська громадянська кампанія «Наступ» повідомила в суботу з посиланням на анонімне джерело в Лук’янівському СІЗО, що його адміністрація змушує в’язнів підписувати документ, за яким вони добровільно відмовляються від тюремної їжі, нібито бажаючи харчуватися виключно з передач, які їм приносять родичі. Причому цю відмову змушені були підписувати і ті в’язні, які передач не отримують.

«Наразі відомо, що в’язні двох корпусів СІЗО оголосили голодування на знак протесту проти дій адміністрації, зокрема голодують довічно ув’язнені та «спецпост» – в’язні, які перебувають під суворим наглядом, за якими ведеться цілодобове відеоспостереження та прослуховування», − наголосили в «Наступі».

«У випадку відмови писати і підписувати таку відмову наглядачі погрожують засудженим розселенням камер, ув’язненням в карцері, обшуками тощо», − зазначається у повідомленні активістів «Наступу».
XS
SM
MD
LG