Доступність посилання

ТОП новини

Активістів Greenpeace перевозять у Санкт-Петербург – Слідчий комітет


Заарештованих активістів із судна Arctic Sunrise міжнародної екологічної організації Greenpeace із мурманського СІЗО перевозять до Санкт-Петербурга. Про це повідомляє Слідчий комітет Росії.

Рішення про переведення всіх 30 обвинувачених у хуліганстві активістів і членів екіпажу судна пов’язане з тим, що розгляд справи по суті відбуватиметься в Петербурзі.

Раніше сьогодні у Greenpeace повідомили, що активістів перевозять у невідомому напрямку. Про це стало відомо від адвоката, який намагався зустрітися зі своїми підзахисними.

Greenpeace наполягає на звільненні заарештованих і називає їхнє затримання незаконним. Російські правоохоронці затримали активістів після 18 вересня, коли екологи намагалися протестувати проти буріння нафтових свердловин в Арктиці.

Серед 30 затриманих – активісти Greenpeace, члени команди їхнього судна Arctic Sunrise, а також фотограф і відеооператор. Громадяни 18 країн перебувають у Росії під досудовим арештом на термін у два місяці. Спершу їм висували звинувачення в піратстві. Але згодом звинувачення перекваліфікували на хуліганство.

Серед заарештованих є один громадянин України. Руслан Якушев був коком на судні Arctic Sunrise.
XS
SM
MD
LG