Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР погіршив прогноз зростання економіки України до 1,5%


Європейський банк реконструкції і розвитку знизив очікування зростання економіки України в 2014 році до 1,5% з 2,5%, що він прогнозував у травні.

«Хоча рецесія, ймовірно, завершиться у четвертому кварталі 2013 року, завдяки сприятливому ефекту бази і близькому до рекордного врожаю, подальше відновлення, ймовірно, буде дуже повільним, якщо влада не почне реалізацію програми реформ», – йдеться в оновленому прогнозі ЄБРР.

Банк, що зберіг прогноз падіння української економіки в цьому році на рівні 0,5%, нагадує, що рецесія почалася в третьому кварталі 2012 року. ЄБРР відзначає, що Україна постраждала від складних тенденцій на зовнішніх ринках, поганого бізнес-середовища і внутрішньої політичної невизначеності. Низький зовнішній попит, пригнічені ціни на сталь й інші сировинні товари призвели до скорочення у таких ключових галузях, як машинобудування, металургія і хімія. Також триває скорочення будівництва.

ВВП України падає п’ять кварталів поспіль. Прем’єр Микола Азаров нещодавно пояснив погіршення показника поганою зовнішньою кон’юнктурою, ускладненнями в торгівлі з Митним союзом, зупинкою нафтохімічної галузі і поганими погодними умовами у вересні.
XS
SM
MD
LG