Доступність посилання

ТОП новини

Британія й Іран почали відновлювати дипломатичні відносини


Архівне фото: демонстранти зривають герб Великої Британії з воріт посольства в Тегерані, листопад 2011 року
Архівне фото: демонстранти зривають герб Великої Британії з воріт посольства в Тегерані, листопад 2011 року
Велика Британія й Іран оголосили сьогодні про обмін дипломатичними представниками як перший крок до відновлення дипломатичних відносин, перерваних позаминулого року після нападу на британське посольство в Тегерані.

Британське Міністерство закордонних справ повідомило, що керівник його іранського департаменту Аджай Шарма призначений нерезидентним тимчасовим повірником у справах країни в Ірані. Він працюватиме в Лондоні, але регулярно навідуватиметься до Ірану.

У Тегерані так само призначили нерезидентним тимчасовим повірником у справах країни у Великій Британії Могаммада Хасана Хабіболлу.

Дипломатичні відносини між двома країнами були перервані після того, як два роки тому юрба іранців, невдоволена західними санкціями проти Тегерана, розгромила посольство Великої Британії у столиці Ірану.

Нинішній крок відображає загальне потеплішання відносин між Заходом і Іраном, що почалося після обрання на президента Ірану в червні цього року Хасана Роугані, який замінив консерватора Махмуда Ахмадінежада.
XS
SM
MD
LG