Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група щодо лікування засуджених за кордоном узгодила частину позицій – агентство


Парламентська робоча група з підготовки законопроекту щодо лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, узгодила сьогодні частину позицій, на яких базуватиметься цей законопроект, повідомило агентство УНІАН.

Очікується, що законопроект має передбачати заборону на лікування за кордоном засуджених за тяжкі злочини, пов’язані з насильством.

У законопроекті має бути виписана норма, що рішення про лікування ув’язнених за кордоном ухвалює суд, а згода на лікування має надійти від іноземного медичного закладу.

Робоча група не підтримала консенсусом пропозицію визначити порядок погашення збитків, завданих засудженою особою, перед лікуванням.

Після узгодження низки пунктів член робочої групи Віталій Журавський (фракція Партії регіонів) наголосив, що відповідно до норм, підтриманих робочою групою, неможливо розробити «юридично вивірений документ». При цьому він звинуватив опозицію у тому, що своїми діями і голосуванням у робочій групі вона продемонструвала, що «не хоче звільнення» колишнього прем’єр-міністра
Юлії Тимошенко.

У відповідь народний депутат Андрій Кожем’якін (фракція «Батьківщина») заявив, що народні депутати від опозиції, які входять до робочої групи, будуть вести консультації з фракціями. Він пообіцяв, що на завтра буде підготовлено законопроект на основі тих норм, які підтримали консенсусом на засіданні робочої групі.

Наступне засідання робочої групи має відбутися завтра, мовиться в повідомленні.

Нарада відбулася по тому, як сьогодні не вдалося провести позачергове засідання комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, на якому планувалося розглянути пропозицію робочої групи щодо законопроекту про лікування засуджених за кордоном через відсутність кворуму. На засідання комітету не прийшла більшість представників Партії регіонів, які раніше заявляли, що не мають наміру брати участі в роботі комітету.
XS
SM
MD
LG