Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав угоду про асоціацію відходом від «совка», а не від Росії


Угоду про асоціацію України з ЄС не можна розглядати як відхід від Росії – це відхід від «совка», заявив сьогодні у Дніпропетровську народний депутат, співголова комітету парламентського співробітництва Україна – ЄС Петро Порошенко.

За його словами, цього кроку Україна гостро потребує, бо далі жити в «совку» не може, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Це питання не менш актуальне й для самої Росії. Наші економіки сьогодні не конкурентні. І якщо Росія «сидить на газовій і нафтовій голці», то у нашої країни такої голки немає, і ризики, які концентруються над економікою України, більш актуальні», – вважає він.

«Крім того, я просто хочу реформування моєї країни. Я не хочу, щоб український народ жив у такому стані, який не дає світла в кінці тунелю. А підписання угоди про асоціацію з ЄС у майбутньому дасть поштовх для реформ, яких потребує Україна», – наголосив Порошенко.

Він також заявив, що Україні наразі безглуздо вести переговори з Росією, адже взаємні зобов’язання не виконуються. «Сьогодні в Україні вже не залишилося переговірників з Росією. Всі українські переговірники були дискредитовані. Тому що зобов’язання, які бере на себе Україна щодо Росії і навпаки, не виконуються. І в цій ситуації безглуздо вести переговори. Необхідно вибудувати ситуацію, яка передбачає відносини, що базуються на довір’ї. Тільки тоді переговори будуть ефективними», – зауважив він.

Крім того, Порошенко заявив, що опозиції слід знайти компромісні умови для висування єдиного кандидата на президентські вибори. Разом з тим він позитивно оцінив намір лідера партії УДАР Віталія Кличка балотуватися на виборах президента, зазначивши при цьому, що в Україні як країні, що йде шляхом демократичного розвитку, необхідно зробити все, щоб не допустити зняття Кличка з президентських виборів.
XS
SM
MD
LG