Доступність посилання

ТОП новини

Команда Януковича 2015 (огляд преси)


Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Generic – A photo of Ukrainian newspapers, Kyiv, 23Jun2009
Київ – Президент Янукович формує команду, з якою піде на вибори 2015 року, переконаний експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що на головного чиновника Донеччини Андрія Шишацького, який днями очолив тамтешню Партію регіонів, зробили ставку. У Донецьку він – ключова особа. Зміна партійного керівництва області – практична необхідність перед президентськими виборами: сконцентрувати владу і відповідальність, констатує експерт.

Пелена таємничості навколо українсько-російських відносин і чартерних польотів президента України Віктора Януковича в Росію, якщо й не розвіялася повністю, то стала напівпрозорою, констатує газета «День». Зокрема, суботній візит засвідчив, що в України є козирі і вона виклала їх на стіл переговорів. Йдеться про те, що, починаючи з минулої п’ятниці, Україна припинила імпорт російського газу. Експерт газети вважає: що жорсткішою стає поведінка російської сторони щодо України, то жорсткіший опір демонструє українська. І в ситуації з припиненням НАК «Нафтогаз» закупівель у «Газпрому» найшла коса на камінь. Чи не є це заграванням з вогнем? Навряд, зауважує експерт. Адже Кремль і так, незалежно від того, робить Київ щось чи ні, роздратований. Стаття називається «Україна починає жити на своєму газі».

В Україні безліч самовільно збудованих споруд. Хоча де-юре їх начебто і не існує – через відсутність в реєстрі нерухомості. Відтак, вони недосяжні для податкової. Щоб легалізувати самобуди, було розроблено спрощену процедуру введення в експлуатації споруд «по факту», тобто тих будинків, які вже збудовані без дозволу. Однак, ознайомившись з новими правилами, журналісти газети «Голос України» дійшли висновку, що писалися вони не лише для наведення порядку в реєстрі прав на нерухомість та наповнення державного бюджету, а й для задоволення корупційних апетитів чиновників. Конкретніше йдеться в статті «Три монстри будівельної корупції».

Дискусія щодо генетично модифікованих організмів та їхнього значення для життя людини йде в неправильному напрямку, переконаний експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що це не питання харчів. Генна модифікація містить зовсім іншу небезпеку. У процесі еволюції виникло три типи клітин генетичної інформації: віруси, бактерії й еукаріоти. Понад два мільярди років природа суворо стежила, щоб між ними не виникало жодних комбінацій. Їх і не було. Тепер генетики роблять конструкції з трьох несумісних типів. Генна інженерія створює кентавра. І ніхто не знає, до чого це може призвести. Не виключено, що може виникнути така комбінована частинка, котра знищить усе живе. Також існує небезпека пов’язана зі створенням біологічної зброї. Стаття називається «Одна частинка може знищити все живе».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG