Доступність посилання

ТОП новини

Власенко заявив про політичне підґрунтя і назвав Януковича «африканським диктатором»


Київ – Захисника лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко Сергія Власенка Генеральна прокуратура України підозрює у заподіянні тілесних ушкоджень екс-дружині Наталії Окунській, яка є кандидатом у народні депутати України. З цього приводу відомство вручило адвокату офіційну підозру. Сам Власенко всі звинувачення колишньої дружини спростовує. На його думку, судова активність Окунської в останні 2 роки не випадкова: так президент Віктор Янукович намагається позбавити захисту Юлію Тимошенко.

Звинувачення, які висувають Сергію Власенку, захиснику Юлії Тимошенко, сам адвокат назвав «абсурдними» і такими, які не мають «нічого спільного із реальністю». Він упевнений у політичному підґрунті того, що сталося.

«Я змушений констатувати, що перед вільнюським самітом Віктор Янукович цілковито продемонстрував, що він не збирається згортати політичні репресії, політично вмотивоване правосуддя. Насправді, те, що відбувається, лише підкреслює, що Віктор Янукович – звичайний африканський диктатор. Він не має нічого спільного з європейським вибором України. Я отримав три повістки в Генеральну прокуратуру. Знаючи, що завтра прибуває комісія Кокса-Квасневського, з якою я планую зустрітися, мене викликали на завтра, на післязавтра і на п’ятницю», – заявляє Власенко.

Сергій Власенко припускає, що йому обмежать право на виїзд із Києва і, таким чином, позбавлять спілкування з Юлією Тимошенко, а її саму, відповідно, – права на захист.

Питання запобіжного заходу Власенку вирішуватиме слідчий – Дем’янюк

Звістку про те, що Сергій Власенко – у Генпрокуратурі, де його допитують, першим повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Згодом на брифінгу старший прокурор першого відділу управління процесуального керівництва Генпрокуратури Руслан Дем’янюк розповів про те, чому захисника Тимошенко допитують у Генпрокуратурі.

«Оголошено підозру Сергію Власенку за фактом заподіяння тілесних ушкоджень колишній дружині та вчинення стосовно неї насильницьких дій. Неважливо, коли вони були вчинені – якщо має місце факт правопорушення, йому повинна бути надана належна юридична оцінка. Дослідження проведені, відповідні надані документи, які підтверджують дані факти, досліджені покази свідків. За даними фактами триває слідство», – повідомив Дем’янюк.

За його словами, питання обрання запобіжного заходу Сергію Власенку вирішуватиме слідчий після завершення відповідних процесуальних дій, а якщо будуть підстави, то слідчий звернеться до суду з проханням про обрання запобіжного заходу – найімовірніше, арешту.

Наталія Окунська, з якою Сергій Власенко був одружений з 2006 до 2008 року, рішення Генпрокуратури прокоментувала у своєму Facebook, цитуючи гасло Юлії Тимошенко: «Справедливість є, і за неї варто боротися».

Окунську, з якою Власенко має спільну дочку, ЦВК зареєструвала одним із кандидатів у так званому проблемному київському 223-му окрузі, вибори у якому відбудуться 15 грудня.

Про те, що Власенко нібито застосовував силу під час подружнього життя, Окунська заявляла ще у 2008 році, одразу після розлучення. Однак Сергій Власенко, який на той момент був народним депутатом, категорично спростовував ці заяви.

Скандал із Власенком відволікає увагу від Януковича – Березовець

Сергій Власенко став жертвою «геополітичної гойдалки» Віктора Януковича, вважає політолог Тарас Березовець.

«Скандалом із Власенком, є у мене таке враження як у політтехнолога, намагалися збити вчорашній інформаційний привід, ключову інтригу – чи зустрічався Янукович з Путіним і, найголовніше, що було предметом їхнього обговорення. Це вже не вперше влада вдається до таких інформаційних корків, коли забивається один інформаційний привід, більш значущий, менш значущим. Тому що після допиту Власенка менше набагато почали говорити про те, що ж було предметом перемовин Януковича з російським президентом», – каже Березовець.

Сергія Власенка, насправді, ніхто саджати не збирається, припускає Тарас Березовець. На його думку, ця історія не матиме продовження і швидко забудеться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG