Доступність посилання

ТОП новини

Власенку заборонили виїжджати з Києва – «Батьківщина»


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захисник екс-прем’єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що йому заборонили виїжджати з Києва. Про це він сказав сьогодні в суді, де розглядається питання про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Крім того, за словами колишнього депутата, його зобов’язали з’являтися в прокуратурі в будь-який момент.

Власенко також назвав абсурдною ситуацію з обранням йому запобіжного заходу. «Я бачив на власні очі клопотання щодо запобіжного заходу у вигляді взяття під варту», – каже захисник Тимошенко. Також, за його словами, він бачив документ, де фігурував 1 мільйон застави.

«Вони вручили мені та Олександру Плахотнюку клопотання на ознайомлення, у якому була застава 1 мільйон гривень. Це при тому що закон передбачає максимум 20 мінімальних неоподаткованих мінімумів, а це трохи більше 22 тисяч. Закон не дає можливості збільшувати цю суму», – наголосив Власенко.

Він також повідомив, що після цього представники головного слідчого управління ГПУ пішли на нараду і видали документ, де застава вже передбачається 22 тисячі.

«На запитання, що це фактично позбавить Юлію Тимошенко на захист, оскільки я не зможу зустрічатися з нею, він сказав, що його це не хвилює», – повідомив захисник.

Власенко не знає, що зараз відбуватиметься у суді, і нагадав, що документи, під якими він підписався, – це була застава і заборона на виїзд з Києва.

Як заявив захисник, справа, в якій його підозрюють, є «повною фальсифікацією і повною нісенітницею». За його словами, події, через які він зараз переслідується, відбувалися ще 5 років тому.

До судової зали не пускають представників преси.

Вчора Генпрокуратура вручила Власенкові підозру в заподіянні тілесних ушкоджень його колишній дружині Наталії Окунській.
XS
SM
MD
LG