Доступність посилання

ТОП новини

Більшість і опозиція не змогли розробити єдиний законопроект у справі Тимошенко


Робоча група Верховної Ради з підготовки законопроекту про виїзд ув’язнених на лікування за кордон не змогла розробити спільний законопроект.

Пропозицію опозиційних депутатів з умовно-дострокового звільнення ув’язнених для виїзду за кордон розкритикували депутати від фракції Партії регіонів.

Регіонал Інна Богословська заявила, що Партія регіонів готова розглядати питання про відстрочку або перерву у відбуванні покарання для проходження лікування, але не умовно-дострокове звільнення. Депутат-регіонал Віталій Журавський зауважив, що положення, запропоноване опозицією про умовно-дострокове звільнення, суперечить нормам Кримінального кодексу і не міститься в міжнародних договорах, підписаних Україною.

Після суперечок робоча група ухвалила рішення про перерву засідання до 13 листопада. Опозиція заявила, що буде реєструвати свій законопроект.

«Ми будемо реєструвати і завтра вносити (на розгляд Верховної Ради – ред.) цей законопроект», – сказав керівник парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін.

Минулого тижня спікер парламенту Володимир Рибак заявив, що готовий призначити позачергове засідання Верховної Ради за вимогою опозиції на 13 листопада. В опозиції казали, що проголосують за законопроекти про прокуратуру і про вибори народних депутатів в редакції президента і Партії регіонів, якщо регіонали погодяться прийти на позачергове засідання і проголосувати за законопроект, що надасть можливість Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон.

Реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя, зокрема, надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості виїхати для лікування за кордон, є вимогами ЄС для підписання угоди про асоціацію з Україною. Київ сподівається підписати цю угоду з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця.
XS
SM
MD
LG