Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії арештував майно обох братів Навальних – нове уточнення


Басманний районний суд Москви, архівне фото
Басманний районний суд Москви, архівне фото
Прес-служба Басманного районного суду у столиці Росії Москві вже вдруге змінила сьогодні свої заяви щодо арешту майна опозиційного діяча Олексія Навального і його брата Олега – за новим повідомленням, суд арештував майно обох братів.

Як повідомила речниця суду Наталя Романова, майно братів арештували як захід забезпечення у справі, в якій звинувачують їх обох. За її словами, щодо Олега Навального йдеться, зокрема, про акції, якими він володіє, і його банківські рахунки. Яке майно Олексія Навального арештоване, вона не уточнила.

Раніше сьогодні вона ж повідомляла спершу про рішення арештувати майно Олексія Навального, потім про те, що то була помилка, а арешт стосувався майна тільки Олега Навального.

Наприкінці минулого місяця Головне слідче управління Слідчого комітету Росії оголосило Олексієві Навальному і його братові Олегові остаточне звинувачення у викраденні коштів шляхом обману, а також у легалізації злочинно здобутих коштів, на великі суми. Серед епізодів справи – звинувачення братів у шахрайстві з російським відділком косметичної фірми «Ів Роше». У разі визнання винними їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Брати не визнають своєї вини.

Олексій Навальний, російський опозиційний діяч, блогер і борець із корупцією у владі, нині вже засуджений в іншій кримінальній справі, так званій справі «Кіровлісу», де його з колегою визнали винним у розкраданні майна державної компанії і завданні державі збитків. Суд замінив йому первісний вирок у п’ять років позбавлення волі на умовний. У цій справі так само обидва не визнають себе винними.
XS
SM
MD
LG