Доступність посилання

ТОП новини

Толоконникову доставили до колонії у Красноярському краї Росії – повідомлення


Надія Толоконникова, архівне фото
Надія Толоконникова, архівне фото
Засуджена учасниця російського жіночого панк-гурту Pussy Riot Надія Толоконникова вже доставлена до однієї з колоній у Красноярському краї в Сибіру, де її примістили в медичному відділенні, повідомив сьогодні уповноважений із прав людини в Росії Володимир Лукін.

Як сказав він російському агентству «Інтерфакс», таку інформацію він отримав від Федеральної служби виконання покарань і Міністерства юстиції Росії.

За його словами, він раніше звертався до цих відомств із запитами про долю Толоконникової, про місце перебування якої не було відомо протягом 20 днів.

Раніше сьогодні прес-служба Лукіна повідомляла, що російські пенітенціарії вирішили етапувати Толоконникову до Красноярського краю, обґрунтовуючи це рішення тим, що Толоконникова народилася в цьому краї, постійно зареєстрована в місті Норильську цього краю, тому відбування нею покарання саме у Красноярському краї «сприятиме її ресоціалізації».

Толоконникову рекомендували перевести до колонії в іншій частині Росії за результатами перевірок після її протесту в колонії в Мордовії, де вона оголосила голодівку, заявивши про примушування в’язнів до понаднормової роботи, низькі заробітки, незадовільні умови утримання й ненадання їй медичної допомоги, і враховуючи її звернення з проханням забезпечити її особисту безпеку, мовиться в повідомленні.

Місце перебування Толоконникової не було відоме з 22 жовтня, коли її вивезли з мордовської колонії.


Надія Толоконникова, як і ще одна учасниця гурту Марія Альохіна, зараз відбуває дворічний термін позбавлення волі, який має завершитися в березні наступного року. Третій засудженій учасниці Pussy Riot Катерині Самуцевич після апеляції такий же термін замінили на умовний, іншим двом у цьому відмовили.

Трьох учасниць Pussy Riot затримали в лютому минулого року після спроби «панк-молебню» зі словами «Богородице-Діво, Путіна прожени!», яку вони, а також іще кілька невстановлених учасниць гурту влаштували у храмі Христа-Спасителя в Москві. Суд вирішив, що такі дії є «хуліганством із мотивів релігійної ненависті».
XS
SM
MD
LG