Доступність посилання

ТОП новини

Ветеран війни у Афганістані порівняв бізнес з бойовими діями


Майк Пакка відслужив 4 строки снайпером в Іраку та Афганістані. Сержант морської піхоти Дені Моралес служив в Іраку, як і повітряний піхотинець Джо Кралдер. А за плечима солдата служби безпеки Джона Мартінко – 7 строків в Афганістані та Іраку. Сьогодні вони разом з іншими 30 військовими ветеранами проходять тренінг у фінансовій приватній компанії на Вол-Стріт «Дрексел Гемілтон».

«Деякі з цих ветеранів мають п’ять дітей. Ми даємо їм можливість повернутися до своїх родин та повністю їх забезпечувати, а це гоїть багато ран», – говорить Джим Кагіл, президент «Дрексел Гамілтон».

Пораненому в боях Джону Мартінко поставили діагноз «посттравматичний синдром». Сьогодні випускник військової академії Вест Пойнт працює в «Дрексел Гемілтон» менеджером. Він каже: навики, які він отримав на полі бою, допомагають йому на нинішній роботі.

«Все те комунікаційне обладнання, яким я управляв на службі, схоже на ці системи, які ми використовуємо тут. Відстежувати станції Блумберга, системи купівлі-продажу, загалом щоденний бізнес, організація роботи дещо схожа на організацію операції нападу на об’єкт посередині ночі в Афганістані», – каже ветеран Джон Мартінко.

Всі ветерани працюють разом з досвідченими фінансистами протягом кількох місяців. «Ми маємо можливість працювати пліч-о-пліч з професіоналами та звертатися до них за порадою. В інших компаніях тебе допускають до такої роботи лише за 2-3 роки. До нас, ветеранів, у них особливе ставлення», – каже Денні Моралес.

Ветерани вважають, що програма буквально врятувала їм життя. Джо Кралдер жив у своїй машині, подалі від родини. Він був у повному розпачі – ні роботи, ні житла. В такому розпачі, що думав про самогубство. Ось тоді Джо зустрів Джима Кагіла.

«Я з дуже простої родини, ніяких елітних університетів не закінчував, Вол-Стріт для мене була картинкою з кіно та мрій. А потім ці люди говорять мені: «У тебе є всі потрібні нам якості». Це сталося вже через 2 місяці. Джимі досі зберігає картки від моїх дітей, просто малюнки на білому папері. А моя старша дочка написала йому: «Дякую, я ніколи не бачила свого батька таким щасливим»», – каже Кралдер.

Кагіл закликає інші компанії дати ветеранам шанс. Він каже, що для його фірми вони виявилися справжнім скарбом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG