Доступність посилання

ТОП новини

У ДАІ заявили, що наразі не планували обмежувати швидкість у містах


У Державній автоінспекції заявили сьогодні, що всупереч деяким повідомленням наразі ніяких законодавчих змін щодо швидкісного ліміту на дорогах не планують, і нині говорити про зміни щодо обмеження швидкісного режиму на дорогах передчасно.

Як повідомила прес-служба Департаменту ДАІ МВС України, питання про зниження швидкості порушила під час брифінгу на Форумі національного партнерства з безпеки дорожнього руху київська асоціація велосипедистів, але говорити про швидкі законодавчі зміни на сьогодні передчасно.

У Державтоінспекції запевнили, що візьмуть до уваги всі пропозиції громадських організацій, громадян особисто, щодо поліпшення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Однак перш за все треба продовжити роботу щодо поліпшення організації дорожнього руху, розбудови дорожньої інфраструктури та підвищення правосвідомості громадян, мовиться в повідомленні.

Наразі пропозиції громадськості акумулюються в Державтоінспекції для подальшого використання. Серед них: встановлення обмеження швидкості, обов’язковість зміни шин відповідно до сезону, носіння пішоходами світловідбивних елементів тощо. Після ретельного вивчення фахівцями їх оприлюднять для обговорення широким загалом, обіцяють у ДАІ.

Позавчора, за повідомленнями, директор центру безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем при МВС Сергій Будник поінформував, що Міністерство внутрішніх справ планує на наступний рік розробити зміни до Правил дорожнього руху, зокрема, обмежити швидкість руху автомобілів у населених пунктах до 50 кілометрів на годину.

Таке обмеження діє, зокрема, в багатьох країнах Європи, про бажання інтегруватися з якою заявляє Україна. Нині в Україні обмеження швидкості руху автомобілів у населених пунктах становить 60 кілометрів на годину.
XS
SM
MD
LG