Доступність посилання

ТОП новини

Кокс і Квасневський висловили сподівання на наступний «історичний тиждень» в Україні – агентство


Александер Квасневський (с) і Пат Кокс (п) виходять із зали Верховної Ради в Києві, 13 листопада 2013 року
Александер Квасневський (с) і Пат Кокс (п) виходять із зали Верховної Ради в Києві, 13 листопада 2013 року
Керівники спостережної місії Європейського парламенту в Україні Александер Квасневський і Пат Кокс заявили сьогодні, що наступного тижня вирушать у 27-у подорож до України і перебуватимуть там стільки часу, скільки буде потрібно, щоб забезпечити успіх, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

Як заявив на прес-конференції у Брюсселі Кокс, вони обидва, лише сьогодні повернувшись із попередніх відвідин України, фізично виснажені, але їхнє бажання досягти успіху залишається незмінним.

Квасневський, зі свого боку, сказав, що оцінює шанси позитивного вирішення становища в Україні як 50 на 50.

Обидва політики наголосили, що сподіваються на позитивне вирішення. «Зробімо наступний тиждень історичним, а не політичним», – закликав Кокс.

Наступного тижня Верховна Рада має зібратися на чергове сесійне засідання, на якому, як очікують, мала б ухвалити три євроінтеграційні закони, що їх Євросоюз вимагає від України для підписання угоди про асоціацію наприкінці місяця. Сьогодні Верховна Рада, яка збиралася на позачергове засідання, не змогла ухвалити цих законів.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі наприкінці цього місяця, але для цього Київ має виконати низку вимог Євросоюзу. Серед них – реформи судочинства і виборчої системи, а також вирішення проблеми вибіркового правосуддя – під цим останнім пунктом фактично мають на увазі надання ув’язненій Юлії Тимошенко можливості вийти з-під варти для лікування за кордоном на тих чи інших умовах. Саме за виконанням цієї останньої вимоги спостерігає місія Європарламенту.
XS
SM
MD
LG