Доступність посилання

ТОП новини

Кого звинуватять у зриві угоди з ЄС? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні українські політики більше говорять не про виконання останніх вимог ЄС, а хто більше винний у можливому негативному результаті у Вільнюсі, констатує газета «День». Газетярі зауважують, що навколо Вільнюського саміту ведеться серйозна внутрішньоукраїнська і велика геополітична гра. Ставки дуже великі. Якщо відбудеться зрив, винними будуть усі – українські влада, опозиція, європейська сторона. Втім, головним винуватцем буде чинна влада, бо саме вона здійснює будь-яку політику в країні, наголошує видання. Стаття називається «Час «Ч» відтерміновано».

Не зважаючи на гарний урожай, нинішня фінансова ситуація у фермерів дуже складна. У вигляді дотацій держава повертає аграріям ушестеро менше, ніж агросектор віддає. І хоча 2/3 аграріїв можуть отримати кредити, незадоволених умовами кредитування – 90%, переконує експерт газети «День». Дрібні та середні товаровиробники завершують 2013 рік з одними з найнижчих економічних результатів господарювання. Експерти попереджають, якщо влада й далі гратиметься з дрібними виробниками у піжмурки та робитиме вигляд, що все добре, то на тлі примусового завершення земельної реформи і запуску вільного ринку вона ризикує опинитися віч-на-віч з інтересами кількох аграрних монополістів.

Сьогодні Чорнобильська зона – не місце запустіння. Там, як переконує газета «Сегодня», щосили кипить життя – зона відчуження поступово перетворюється на резерват для життя рідкісних тварин. Більше того: спустошені після аварії землі можна успішно і безпечно використовувати на благо української природи і людей. Вчені з Академії наук України та фахівці Мінекології розповіли журналістам видання, що можна вирощувати на спорожнілих землях, які рідкісні види тварин і птахів тут можна захистити від вимирання і чи є перспективи у туризму в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Зокрема, науковці радять там вирощувати льон і сою, які мало уражаються радіонуклідами і стійкі до радіаційного випромінювання.

Разом з повідомленням про необхідність сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху, які в народі назвали «листами щастя», автовласник отримає код доступу на сайт ДАІ, де зможе в деталях розглянути знімок свого автомобіля. Найближчим часом Верховна Рада збирається ухвалити урядовий законопроект про автоматичну фотофіксацію правопорушень. Докладніше про це розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG