Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані засудили блогера і редактора до тривалих термінів


Суди в Азербайджані засудили сьогодні у двох окремих справах опозиціонерів, блогера і редактора, до тривалих термінів ув’язнення за звинуваченнями, які вони і їхні прихильники називають сфабрикованими.

Блогера і критика влади Рашада Рамазанова засудили до дев’яти років позбавлення волі, визнавши винним у зберіганні наркотиків. А редактор опозиційної газети P. S. Nota Сардар Алібейлі отримав чотири роки позбавлення волі за звинуваченнями в хуліганстві.

Обидва вироки різко розкритикувала правозахисна організація Amnesty International, яка теж вважає, що звинувачення сфабриковані.

Правозахисники також звернули увагу на те, що в Азербайджані через тиск влади були змушені припинити друк своїх паперових видань дві опозиційні газети, які критично відгукувалися про перебіг президентських виборів, на яких президент Ільгам Алієв знову переміг минулого місяця і здобув третій термін на посаді. Крім того, Amnesty International розкритикувала й кримінальну справу, порушену в Азербайджані проти незалежного Центру виборчого моніторингу, який теж повідомляв про порушення на виборах.
XS
SM
MD
LG