Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині почали суд над колишнім президентом через корупцію


Крістіян Вульфф на суді в Ганновері, 14 листопада 2013 року
Крістіян Вульфф на суді в Ганновері, 14 листопада 2013 року
У місті Ганновері в Німеччині сьогодні почався судовий процес над колишнім президентом країни Крістіяном Вульффом за звинуваченнями в корупції, які змусили його минулого року до відставки.

Нинішнє звинувачення полягає в тому, що у 2008 році Вульфф, на той час прем’єр-міністр федеральної землі Нижня Саксонія, прийняв пропозицію відвідати пивне свято «Октоберфест» у Мюнхені, на якому йому оплатили харчування на суму в 719 євро і перебування в готелі в обмін на те, що він написав листа до корпорації Siemens із проханням фінансово підтримати кінопродюсера, який шукав кошти на новий фільм.

54-річний Вульфф, перший повоєнний президент Німеччини, який постав перед судом, заявив, що легко виграє цю справу, і відмовився від можливості припинити судове переслідування, сплативши штраф у 20 тисяч євро.

Крістіян Вульфф, якого свого часу вважали за можливого наступника канцлера Анґели Меркель, пробув на переважно церемонійній посаді президента Німеччини лише 20 місяців у 2010–12 роках і на початку минулого року подав у відставку, коли прокуратура подала до парламенту запит про зняття з нього недоторканності. Тоді звинувачення проти нього були серйозніші – в отриманні кредиту на півмільйона євро під занижені відсотки у дружини відомого підприємця і в залякуванні головного редактора газети Bild, щоб вона не друкувала статей про це.
XS
SM
MD
LG