Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: підписання угоди з ЄС зірване на 90%


Підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС на Вільнюському саміті «зірване на 90%», заявляє колишній голова МВС України Юрій Луценко.

Сьогодні в Дніпропетровську лідер ініціативи «Третя Українська республіка» припустив, що можливий зрив підписання угоди пов’язаний з двома зустрічами президента України Віктора Януковича з президентом Росії Володимиром Путіним.

«Було два візити. Перший – на запрошення Путіна, другий – на прохання Януковича», – сказав він.

За словами Луценка, Янукович опинився перед вибором: або новий проросійський кандидат у президенти України, який відбере 5% його електорату , або підписання угоди.

«Янукович – попутник у справі євроінтеграції України. У разі непідписання договору з ЄС Янукович залишиться один на один з Кремлем», – зазначив екс-міністр.

Луценко також заявив: якщо українська влада піде шляхом зриву підписання договору, то буде євромайдан, на якому український народ ще раз заявить «про євроінтеграційні прагнення України» і буде озвучено «варіант «Б», який поки що не розголошується».

За його словами, євромайдан відбудеться в Києві 24 листопада о 12:00. Луценко наголосив, що всі масові зібрання «матимуть лише мирний характер».

Верховна Рада України ще не ухвалила законопроекти про прокуратуру і про вибори, а також законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, який би дав можливість вирішити питання Юлії Тимошенко. Ухвалення цих трьох законопроектів необхідне для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Вирішення питання Тимошенко є умовою для укладення Україною угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

Тим часом місія Європарламенту у складі Александра Квасневського й Пета Кокса висловила сподівання, що всі необхідні євроінтеграційні закони українські законодавці ухвалять на засіданні 19 листопада. При цьому вони назвали 19 листопада «останнім моментом, у який можна зробити все, що необхідно».
XS
SM
MD
LG