Доступність посилання

ТОП новини

Трьох посадовців «Дніпрогазу» засудили через вибух газу 6-річної давнини


Зруйнований будинок у Дніпропетровську після вибуху, фото 14 жовтня 2007 року
Зруйнований будинок у Дніпропетровську після вибуху, фото 14 жовтня 2007 року
Трьох працівників ВАТ «Дніпрогаз» засудили у зв’язку з вибухом газу 6-річної давнини в житловому будинку у Дніпропетровську по вулиці Мандриківській, який забрав життя 23 людей, повідомили сьогодні у прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними прокуратури, сьогодні Заводський районний суд міста Запоріжжя на підставі доказів, представлених державним обвинувачем, визнав винними трьох працівників ВАТ «Дніпрогаз»у порушенні правил безпеки при виконанні робіт із підвищеною небезпекою.

Колишнього заступника генерального директора дніпропетровської газової компанії засудили до 3 з половиною років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах газозабезпечення строком на один рік, головного інженера – до 3 з половиною років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах газозабезпечення строком на 2 роки, а керівника дільниці – до 4 з половиною років обмеження волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах газозабезпечення строком на 3 роки.

Крім того, суд частково задовольнив вимоги потерпілих щодо відшкодування моральної шкоди на суму понад 3 мільйони гривень.

Раніше справу гендиректора «Дніпрогазу» Ігоря Іванкова виділили в окреме провадження. У серпні його випустили під підписку про невиїзд.

13 жовтня 2007 року у Дніпропетровську в житловому багатоповерховому будинку № 127 по вулиці Мандриківській стався вибух побутового газу, в результаті чого загинули 23 людини. Прокуратура Дніпропетровської області кваліфікувала дії посадовців газопостачального підприємства ВАТ «Дніпрогаз» за статтею «Порушення правил безпеки, що призвело до загибелі людей».
XS
SM
MD
LG