Доступність посилання

ТОП новини

Зрив зустрічі з Тимошенко свідчить про небажання Януковича підписувати угоду з ЄС – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Зрив зустрічі соратників з екс-прем’єром Юлією Тимошенко свідчить про намір президента Віктора Януковича зірвати підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Про це у Харкові заявив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на території харківської лікарні, де перебуває Тимошенко, Яценюк і подружжя Юрія й Ірини Луценків пробули більше ніж дві години, але з екс-прем’єром так і не побачилися.

«Сьогоднішній зрив нашої зустрічі з Юлією Тимошенко означає зрив саміту. Це є відповідь Віктора Януковича на те, що він не хоче підписувати угоду», – сказав Яценюк.

За його словами, тільки-но українська опозиції оголосила про проведення загальнонаціональної акції з вимогою євроінтеграції 24 листопада, «одразу нам заборонили зустріч з Юлією Тимошенко». «Було зрозуміло, що ми з нею збиралися обговорювати наші дії щодо цієї акції, успішного завершення саміту з ЄС і дії напередодні президентських виборів», – сказав лідер фракції «Батьківщина».

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів, що на 9 поверсі, де розташований спеціальний блок з палатою Тимошенко, опозиціонери побачили закриті ґрати і «чоловіка в майці, який нас тупо знімав».

Соратники Тимошенко наголосили, що вся інформація стосовно стану здоров’я екс-прем’єра про те, що вона раптово захворіла за кілька годин до побачення з опозицією, є обманом.

Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, депутат Верховної Ради Ірина Луценко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сьогодні не змогли зустрітися з ув’язненою Юлією Тимошенко у харківській лікарні.

За словами начальника Качанівської колонії Ігоря Колпащикова, у Тимошенко – запалення носоглотки і гостре респіраторне захворювання. Колпащиков наголосив, що це не означає обмеження побачень, і тюремники готові надалі забезпечувати зустрічі Тимошенко з соратниками.
XS
SM
MD
LG