Доступність посилання

ТОП новини

До Тимошенко пустили захисника – пенітенціарії


Під час акції на підтримку Юлії Тимошенко під Верховною Радою, Київ, 13 листопада 2013 року
Під час акції на підтримку Юлії Тимошенко під Верховною Радою, Київ, 13 листопада 2013 року
Колишня прем’єр-міністр, ув’язнена Юлія Тимошенко має сьогодні зустріч зі своїм захисником Миколою Титаренком, повідомила Державна пенітенціарна служба України.

Як наголосила прес-служба пенітенціаріїв, ніяких обмежень на спілкування засудженої із захисниками немає, а «будь-які спроби окремих політичних діячів звинуватити Службу у порушенні закону та обмеженні доступу є недостовірними та мають виключно політично-провокативний характер».

В окремому повідомленні пенітенціарна служба поінформувала, що сьогодні Тимошенко на її власне прохання оглянув отоларинголог і встановив «залишкове явище запальних процесів верхніх дихальних шляхів пацієнтки». Пенітенціарії при цьому нагадали, що респіраторна інфекція верхніх дихальних шляхів Тимошенко виявляється ще з понеділка, у зв’язку з чим, зокрема, були скасовані всі планові медпроцедури за основним захворюванням.

Пенітенціарії навели слова лікарів Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де Тимошенко перебуває на лікуванні, що в період тривання хвороби необхідно виключити фізичні навантаження і максимально обмежити контакти пацієнтки для того, щоб видужання пройшло в мінімальні строки.

Крім того, пенітенціарна служба вкотре нагадала, що законодавчі й нормативні акти взагалі не передбачають можливості короткострокових побачень із засудженими в той час, як вони перебувають у лікарнях, Тимошенко ж такі побачення надаються щоразу як виняток, але тільки в разі відсутності заперечень лікарів.

Засуджена не позбавлена права на короткострокове побачення, проте реалізація цього права залежить від рекомендацій лікарів пацієнтки, наголосили в пенітенціарній службі.

Сьогодні соратники колишнього прем’єра, народні депутати Арсеній Яценюк і Юрій та Ірина Луценки планували отримати побачення з Юлією Тимошенко, але їм відмовили через її хворобу. Начальник Качанівської виправної колонії в Харкові Ігор Колпащиков також нагадував, що народні депутати, заявляючи про своє депутатське право пройти в місця утримання ув’язнених, підмінили поняття, бо законодавчі і відомчі акти визначають, що на спеціальні об’єкти доступ може бути лише за спеціальним дозволом. Дочка і захисник колишнього прем’єра Євгенія Тимошенко відтак стверджувала, що заява пенітенціаріїв про хворобу її матері і підзахисної неправдива, бо лише вчора ввечері під час їхньої зустрічі, за її словами, ніяких ознак хвороби не було.
XS
SM
MD
LG