Доступність посилання

ТОП новини

Авіакатастрофа в Казані: людський фактор чи технічна несправність?


Місце катастрофи, Казань, 17 листопада 2013
Місце катастрофи, Казань, 17 листопада 2013
Москва – Аеропорт у столиці Татарстану Казані у понеділок у першій половині дня ще не приймав і не відправляв літаки. Імовірно його відкриють після 18-ї години за московським часом. Казанський аеропорт припинив роботу після авіакатастрофи, що сталась у неділю ввечері – при посадці розбився літак «Боїнг 737», який летів рейсом із Москви. Загинули 6 членів екіпажу і 44 пасажири, що були на борту.

У Казань прибув голова МНС Росії Володимир Пучков і спеціалісти-психологи з центру Сербського для роботи з родичами загиблих. У понеділок опівдні повинна була розпочатися процедура упізнання. Але слідчі попередили, що вона може тривати майже місяць. Щоб встановити особи загиблих, слідчі беруть біологічні зразки для призначення геномних експертиз, йдеться у повідомленні Слідчого комітету Росії (СКР).

Слідчі зараз називають дві головні версії авіакатастрофи: помилка екіпажу і технічна несправність. На підтвердження другої слід додати, що, за словами диспетчера, за деякий час до трагедії екіпаж літака повідомляв про неготовність до посадки. Інформація надійшла від пілотів за 500 метрів до злітно-посадкової смуги.

Пасажири, які раніше прилетіли до Москви літаком, що розбився в Казані, кажуть в інтернеті про його «поганий стан». Крім того, слідчі говорять, що збираються перевірити якість палива, яким був заправлений літак.

Версія теракту не є основною, але й остаточно виключати її поки не поспішають.

На місці аварії пасажирського «Боїнга» в аеропорту Казані знайдено бортові самописці – так звані чорні ящики, можливо вони проллють світло на причини катастрофи.

За уточненими даними, серед загиблих пасажирів була одна громадянка України. Cеред загиблих також син президента Татарстану Рустама Мінніханова Ірек і керівник Управління ФСБ у Татарстані Олександр Антонов.

18 листопада оголошено днем жалоби в Татарстані.
У Татарстані оголосили жалобу за загиблими в авіакатастрофі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG