Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко виїде на лікування за кордон – Чалий


Олександр Чалий
Олександр Чалий
Колишній прем’єр Юлія Тимошенко виїде на лікування, заявив в ефірі Радіо Свобода надзвичайний і повноважний посол України, колишній державний секретар МЗС з питань євроінтеграції Олександр Чалий.

«Я вважаю, що ЄС дуже чітко сформулював цю вимогу, що Тимошенко повинна виїхати на лікування за кордон. І я переконаний, що в тій чи в іншій формі це буде зроблено», – сказав Чалий.

За його словами, зараз всередині українського парламенту йдуть перемовини і шукається компроміс щодо ухвалення відповідного законодавчого акту. «Навіть після того, як цей законодавчий акт буде ухвалений, будуть інші технічні питання, які вже будуть стосуватися міждержавних відносин між Україною і Німеччиною. І я очікую, що це буде реалізовано, Юлія Володимирівна виїде на лікування за кордон, я переконаний», – сказав експерт.

Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Для цього Київ має виконати низку умов, головна з яких – вирішити питання про лікування ув’язненого екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном.
XS
SM
MD
LG