Доступність посилання

ТОП новини

США вважають тиск Росії на Україну порушенням її зобов’язань в ОБСЄ і СОТ


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що тиск Росії на зовнішньополітичний курс України є порушенням зобов’язань цієї країни в Організації з безпеки й співробітництва в Європі й Світовій організації торгівлі. Про це він сказав після зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, інформують «Українські новини».

За словами посла, на зустрічі обговорювалися підсумки слухань комітету з зовнішніх відносин у Сенаті США 14 листопада, на яких Вашингтон підтримав євроінтеграційні прагнення України.

«Ми маємо побоювання щодо тиску Росії на європейський вибір України. І наше судження ґрунтується на тому, що в цьому разі цей тиск суперечить багатостороннім зобов’язанням Росії, включаючи їхні зобов’язання в ОБСЄ, не кажучи про інші міжнародні структури, до яких я зараховую СОТ», – сказав Пайєтт.

На думку посла, всі 28 країн-членів Європейського союзу виступають за успішне підписання угоди про асоціацію з Україною.

За словами Джеффрі Пайєтта, він запевнив міністра Кожару, що у разі підписання угоди США будуть сприяти розвитку двосторонніх відносин із Україною не тільки в сфері торгівлі й інвестування, але також і зміцненню енергетичної безпеки.
XS
SM
MD
LG