Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція готова підтримати закон по Тимошенко, що відповідає концепції регіоналів


Опозиція готова голосувати за законопроект щодо лікування засуджених, зокрема екс-прем’єра Юлії Тимошенко, який «відповідає концепції Партії регіонів». Про це з парламентської трибуни заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Він звернувся до членів робочої групи з підготовки відповідних законопроектів від Партії регіонів і зауважив, що опозиція йде на усі необхідні компроміси.

«Редакція закону, яка підготовлена членами робочої групи від опозиції, цілком і повністю відповідає тій концепції, яку висловила Партія регіонів. Ми готові голосувати за законопроект, який відповідає концепції Партії регіонів», – сказав Яценюк.

Він закликав у четвер проголосувати за законопроект стосовно лікування засуджених в цілому.

Яценюк також наголосив, що опозиція відкликає всі свої поправки, окрім 10, які визначені Венеціанською комісією, до законопроекту про прокуратуру.

Яценюк повідомив, що опозиція готова проголосувати в другому читанні за погоджені профільними комітетами законопроекти про прокуратуру і про вдосконалення виборчого законодавства.

«Ми вважаємо, що законопроекти, які повинні бути проголосовані в четвер, це три базових закони: прокуратура, вибори і лікування за кордоном», – наголосив опозиціонер.

Спікер Володимир Рибак після наради голів фракцій сьогодні повідомив, що парламент почне свою роботу в четвер, 21 листопада, з розгляду євроінтеграційних законопроектів.

Сьогодні на засіданні парламенту депутати не підтримали порядок денний на 19-22 листопада. Спікер Володимир Рибак звинуватив опозицію в небажанні ухвалювати законопроект, який би дав змогу виїхати на лікування за кордон ув’язненому екс-прем’єру Юлії Тимошенко. Також Рибак заявив, що таким чином питання лікування засуджених сьогодні не розглядатимуть.

В опозиції заявили, що не проголосували за порядок денний, бо євроінтеграційні закони не потребують повторного внесення в нього.
XS
SM
MD
LG