Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявили про «безпардонний тиск» ЄС на країни «Східного партнерства»


Сергій Лавров
Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва не чинить тиску на учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство». На його думку, такі дії можна спостерігати з протилежного боку.

«Рішення підписувати чи не підписувати той чи інший документ із закордонними партнерами є суверенним рішенням будь-якої держави. У випадку «Східного партнерства», проектів угод про зону вільної торгівлі, які пропонуються в рамках «Східного партнерства», так само застосовується цей принцип. Це – суверенний вибір кожної конкретної держави», – наголосив він.

За словами Лаврова, Росія «лише просить, з урахуванням наявних обов’язків у рамках тієї ж зони вільної торгівлі з СНД, заздалегідь зрозуміти, якими будуть наслідки, щоб потім ніхто ні на кого не ображався».

«Якщо вже порівнювати нашу чесну і товариську позицію з тим, що роблять деякі представники Європейського союзу, то, вочевидь, саме з того боку чиниться доволі таки безпардонний тиск на фокусні держави, робляться заяви на кшталт, мовляв, ви маєте обирати, чи назад у темне минуле, чи з нами у світле майбутнє», – зазначив міністр закордонних справ Росії.
XS
SM
MD
LG