Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада підвищила штрафи за керування автомобілем у нетверезому стані


Верховна Рада України посилила відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. За закон народного депутата від Партії регіонів Володимира Олійника проголосували 260 народних депутатів.

Проектом закону передбачається, що за керування транспортом у стані сп’яніння, передачу автомобіля у керування нетверезій особі і відмову від проходження огляду, щоб визначити стан водія, встановлено штраф від 6 800 до 7 650 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на термін від 3 до 4 років.

Повторне протягом року згадане порушення тягне позбавлення водіїв права керування транспортними засобами на термін від 4 до 5 років із платним вилученням транспортного засобу або адмінарешт на термін від 10 до 15 діб з оплачуваним вилученням транспортного засобу.

Також закон доповнює Кримінальний кодекс новою статтею 382-1 «Навмисне невиконання судового рішення про позбавлення права керування транспортними засобами». Встановлене покарання за це порушення – штраф в обсязі від 11 900 до 17 000 гривень або арешт терміном до 6 місяців.
XS
SM
MD
LG