Доступність посилання

ТОП новини

Українське суспільство терпиме до насильства над дітьми – Павленко


Кількість притягнутих до відповідальності за насильство стосовно дитини в Україні щороку за офіційною статистикою зростає, але реально ці цифри «на кілька порядків вищі». Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко.

За його словами, українське суспільство є терпимим до насильства в сім’ї й сприймає насильство як норму життя. «Тому досить часто діти отримують від дорослих стусани, ляпаси. Їх б’ють, принижують в ім’я дисципліни і батьки, і вчителі, і вихователі», – каже Павленко.

За словами уповноваженого з прав дитини, «за останній рік кількість сімей різних категорій, включаючи ті, де є насильство, які потрапили під соціальний супровід органів влади, зросла майже вдесятеро».

Як заявив Павленко, на сьогоднішній день уповноважений отримує 15-20 звернень на місяць щодо вчинення насильства над дітьми. Раніше це було одне звернення на місяць, додає Павленко.

«На сьогодні працює працює гаряча лінія, створена громадською організацією «Ла Страда-Україна», офіс Уповноваженого з прав дитини співпрацює з нею. І кожне звернення, яке надійшло і стосується того чи іншого порушення прав дитини, – ми спільно досягаємо поновлення прав дитини. Крім того, кількість звернень, що надходять до Уповноваженого з прав дитини стосовно насильства (як у родині, так і в закладах) так само щомісяця зростає», – заявив уповноважений з прав дитини.

За його словами, на кожне таке звернення реагують « залежно від обставин».

За даними соціологічного дослідження, проведеного в Україні Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), понад 60% українських дітей зізналися, що ставали жертвами насильства – фізичного чи психологічного.Більше половини українських батьків не вбачають нічого поганого у фізичному покаранні дитини.

Сьогодні відзначають Всесвітній день дитини.
XS
SM
MD
LG