Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група, яка готує законопроект по Тимошенко, оголосила перерву в засіданні


Робоча група з підготовки законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном перервала свою роботу для проведення засідання профільного комітету. Таку пропозицію голови робочої групи регіонала Геннадія Васильєва підтримала більшість членів групи.

Член робочої групи, депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник нагадав, що на засіданні комітету має бути розглянутий підготовлений до другого читання законопроект про прокуратуру, внесений президентом України.

У зв’язку з цим Васильєв вніс пропозицію перервати розгляд законопроекту про лікування ув’язнених за кордоном, щоб провести засідання комітету, а після нього продовжити засідання робочої групи.

Спостерігачі від Європейського парламенту Пет Кокс і Александр Квасневський після оголошення перерви залишили засідання робочої групи, не уточнивши, чи повернуться вони, коли група відновить свою роботу.

Під час засідання робочої групи її учасники погодили, зокрема, ще один з пунктів законопроекту, згідно з яким, у разі скоєння особою злочину в період перебування на лікуванні на території України, суд призначає їй покарання відповідно до чинного законодавства.

Крім того, передбачається, що в разі скоєння злочину на території іноземної держави, де особа проходить лікування, суд припиняє дію свого рішення про направлення на лікування за кордон, і призначає такій особі відбування покарання, а також ухвалює рішення про повернення цієї людини до України такій людині для відбування покарання.

Депутати також дійшли згоди щодо пункту про те, що термін, який людина перебувала за кордоном на лікуванні, не зараховується до загального терміну відбування покарання.

Верховна Рада має завтра розглядати три євроінтеграційні законопроекти, необхідні для підписання угоди про асоціацію з ЄС 28-29 листопада.
XS
SM
MD
LG