Доступність посилання

ТОП новини

Рада прокуратуру ухвалить, Тимошенко залишить? (Огляд преси)


Київ – На сьогодні в українському парламенті призначено черговий вирішальний день щодо ухвалення останніх необхідних для Євроасоціації законів. Прогнозами, чого варто очікувати від народних депутатів, цікавилася у експертів газета «День». Щодо Юлії Тимошенко рішення навряд чи ухвалять, припускає політолог. Ймовірно, проголосують лише за закон про прокуратуру та зміни до виборчого законодавства. Проте варіанти підписати Угоду все-таки залишаються. Фактично все зводиться до вибору з двох варіантів. Або підписувати Угоду без звільнення Тимошенко, можливо, з певними зауваженнями, відтермінуванням звільнення з прив’язкою до нього ратифікації Угоди. Другий варіант – підписання Угоди буде перенесено. З іншими прогнозами видання знайомить у статті «Політична погода на сьогодні: три прогнози».

В Україні досі немає належної державної політики, спрямованої на зменшення викидів парникових газів: промислові об’єкти можуть викидати їх без будь-яких лімітів. Крім того, як стверджує газета «День», Україна не вміє раціонально використовувати «зелені» кошти для поліпшення екологічної ситуації. У публікації «Куди поділися 470 мільйонів євро?» видання нагадує, що саме таку суму, отриману за Кіотським протоколом для утеплення шкіл та лікарень використано не за призначенням. Зокрема газетярі з’ясовували, на що витратили «зелені» інвестиції та як до екологічних ініціатив потрапили... нові автомобілі для МВС.

Нещодавно регіонал Борис Колесніков заявив, що влада на Донеччині поділена між прокурорами, суддями та міліціонерами. Про це йому нібито повідомили місцеві підприємці. Цікаво, що він упродовж 10 років очолював обласну парторганізацію. Відтак у журналістів тижневика «Країна» постало питання, чи він теж причетний до створення цього «трикутника», чи просто не контролював ситуацію на підпорядкованій йому території? Утім, владні «трикутники» були й за радянських часів, нагадує видання. Так називали директора підприємства, секретаря парткому та голову профкому. Матеріал називається «Україною досі керують «трійки».

В Україні замовчується 80 відсотків фактів катувань громадян правоохоронцями, посилаючись на дані правозахисників інформує газета «Україна молода». Експерти видання наводять дані МВС про те, що за останні вісім місяців до органів внутрішніх справ надійшло 987 скарг про катування з боку правоохоронців. Проте навряд чи ці показники не відображають реальний стан справ щодо тортур у міліції. Адже ці офіційні дані, на думку правозахисників, складають лише 20% від загального числа випадків катувань та фактів жорстокого поводження з боку правоохоронців. Усі інші подібні випадки просто замовчуються самими жертвами, оскільки вони не вірять у те, що їхні кривдники в погонах будуть покарані. Заголовок публікації «Про тортури – ні пари з вуст».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG