Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив під заставу українця з Arctic Sunrise


Руслан Якушев
Руслан Якушев
Суд у російському Санкт-Петербурзі сьогодні відпустив під заставу громадянина України Руслана Якушева, який був коком на судні Arctic Sunrise міжнародної екологічної організації Greenpeace. За українця внесли заставу в два мільйони рублів (близько 488 тисяч гривень).

Про це Радіо Свобода повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Приморський районний суд міста Санкт-Петербурга випустив нині під заставу у два мільйона рублів Романа Якушева, який був раніше затриманий у справ екологічного судна Arctic Sunrise. Він буде фізично випущений після того, як ця застава надійде на відповідний рахунок. Гроші має сплатити Greenpeace», – повідомив Перебийніс.

Крім того, сьогодні суд звільнив під заставу ще двох активістів – громадян Великобританії і Нової Зеландії.

Всього за цей тиждень з-під арешту звільнені 23 активістів Greenpeace, затриманих у вересні у Печорському морі й обвинувачених у хуліганстві.

Судно Greenpeace затримали в Арктиці 19 вересня після того, як кілька активістів спробували висадитися на нафтову платформу «Газпрому». Спочатку їх обвинувачували у піратстві, однак пізніше перекваліфікували справу на хуліганство.
XS
SM
MD
LG