Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційні мітинги у Києві будуть, попри заборону – Турчинов


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Опозиція планує проводити мітинги 24 листопада за євроінтеграцію, попри можливі судові заборони. Про це заявив Радіо Свобода під час трансляції з Верховної Ради депутат від «Батьківщини» Олександр Турчинов. За його словами, опозиції заборонили проводити акції у центрі Києва.

«Ми отримали лист від адміністрації президента, яка вважає, що акція опозиції буде заважати їм працювати у неділю, хоча ніхто із них не працює у неділю. Але, ви знаєте, ми спираємось на Конституцію, а вона гарантує право громадян проводити масові акції, у тому числі – і на підтримку свого майбутнього», – розповів депутат.

Опозиція не планує змінювати локації запланованого мітингу, заявив Турчинов. За його словами, брати участь у мітингу будуть не партійні активи, а небайдужі громадяни, і платити за участь в акції ніхто не буде.

Як заявив депутат, підписання асоціації з ЄС блокується спеціально, бо усі євроінтеграційні законопроекти, включно із законом про прокуратуру, внесеним президентом, були провалені регіоналами і комуністами, попри те, що опозиція відкликала усі правки.

Сьогодні парламент відмовився ухвалити законопроект, який дав би можливість Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон. Депутати розглянули шість законопроектів на цю тему, але жоден із них не набрав необхідних 226 голосів.
XS
SM
MD
LG