Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Янукович має скликати РНБО і погодитися на підписання угоди з ЄС


Екс-прем’єр Юлія Тимошенко звертається до президента Віктора Януковича із закликом зібрати засідання Ради національної безпеки і оборони й ухвалити рішення про підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться в листі екс-прем’єра, який зачитав її захисник Сергій Власенко сьогодні біля центральної клінічної лікарні № 5 у Харкові.

«Вікторе Федоровичу, я раджу Вам і прошу Вас якнайшвидше зібрати Раду національної безпеки і оборони, вислухати з батьківською увагою, як Ви вмієте, всі сумніви Вашого уряду щодо ускладнень стосунків з Росією, визнати, що Ви розумієте їх щире хвилювання і негайно на позачерговому засіданні РНБО ухвалити рішення про підписання угоди про асоціацію», – йдеться в листі Тимошенко.

Екс-прем’єр заявила: якщо таке рішення буде ухвалене, то вона звернеться до європейських лідерів з проханням підписати угоду без виконання всіх критеріїв.
Тимошенко дала три поради Януковичу: перша – обирати вектор розвитку України, незважаючи на те, як це вплине на майбутні президентські вибори; друге – за жодних обставин не залишатися сам-на-сам з Росією; третє – не комплексувати з приводу її звільнення.

«Вбиваючи угоду, Ви робите головну помилку свого життя», – цитує захисники заяву Тимошенко.

Власенко додав, що Тимошенко розцінює вчорашнє рішення Кабміну про зупинення роботи над угодою про асоціацію як «українське ГКЧП».

За його словами, екс-прем’єр закликала громадян висловити своє ставлення до такого рішення уряду і виходити на майдани в усіх містах.

Вчора Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження, яким зупинив процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом. Як заявив український прем’єр Микола Азаров, це рішення пов’язане з проблемами в економіці України і намірах поліпшити відносини з Росією.
XS
SM
MD
LG