Доступність посилання

ТОП новини

ЄС чекає Януковича на саміті у Вільнюсі – речниця Аштон


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Європейський союз очікує на участь президента України Віктора Януковича в майбутньому саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Про це заявила речниця верховного представника ЄС із закордонних справ, віце-президента Європейської комісії Катрін Аштон Майя Коціянчич.

«Ми вітатимемо участь президента України. Ми очікуємо, що Україна братиме участь у саміті у Вільнюсі», – сказалаКоціянчич.

Водночас речниця Аштон заявила, що Євросоюз розчарований рішенням українського уряду зупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію. «Але ми також віримо, що розчарованим є і народ України. Ми віримо, що підписання угоди про асоціацію із глибокою і всеохоплюючою зоною вільної торгівлі є найамбітнішим документом, який коли-небудь надавався країні, яка не є членом ЄС і документ був би найкращим сценарієм для українських реформ і модернізації, а також побудови заможного та стабільного майбутнього для України», – сказала речниця.

Вчора Кабінет міністрів України вчора ухвалив рішення зупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їх державами-членами.

Угоду попередньо планували підписати на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.
XS
SM
MD
LG