Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили виставку «Тоталітаризм у Європі: фашизм – нацизм – комунізм»


У Києві відкрито виставку «Тоталітаризм у Європі: фашизм – нацизм – комунізм»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00
У Києві сьогодні відкрили документальну виставку «Тоталітаризм у Європі: фашизм – нацизм – комунізм». На ній представлені архівні документи і фотографії, які розкривають у фактах і цифрах злочини тоталітарних режимів проти людства.

Завдання виставки – продемонструвати небезпеку тоталітаризму в усіх його проявах, сприяти поглибленню знань про тоталітаризм у сучасному українському суспільстві.

За словами співголови громадського комітету вшанування жертв Голодомору, історика Ігоря Юхновського, «українці потребують просвіти, тому що неосвічених людей легко переконати у правильності тоталітарного розвитку».

Як зауважив французький історик, автор наукового бестселера «Чорна книга комунізму» Стефан Куртуа, «тоталітаризм – це не тільки СРСР і Німеччина, і не тільки у міжвоєнний період».

«Жертвами марксизму-ленінізму, сталінізму, нацизму і фашизму стали десятки мільйонів людей у Європі. На нашій виставці є експозиція, яка демонструє результати сталінських «експериментів», включаючи Голодомор. І наявна експозиція, яка розкриває нелюдську сутність нацизму і фашизму. У нас у Євросоюзі є поняття колективної пам’яті і колективної відповідальності – ця виставка нагадує усім нам про причини і наслідки тоталітаризму, який забрав мільйони життів», – наголосив Куртуа.

Організатори виставки – громадський комітет з ушанування жертв Голодомору, посольства і дослідницькі центри держав Євросоюзу.
XS
SM
MD
LG