Доступність посилання

ТОП новини

Під час жалобних заходів у Черкасах лунали вигуки футбольних фанатів


У Черкасах відбулася жалобна акція пам’яті жертв Голодомору
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

У Черкасах відбулася жалобна акція пам’яті жертв Голодомору

Сьогодні черкащани вшанували загиблих від Голодомору. У жалобній акції взяли участь близько трьохсот черкащан. Захід відбувався лише під прапорами України – без партійної символіки та без будь-яких плакатів.

Спершу активісти зібралися біля пам’ятного знаку-хреста жертвам голодоморів та політичних репресій у Соборному парку. Небайдужі принесли хліб, квіти та лампадки. Молодь роздавала колоски із чорними стрічками.

У цей самий час навпроти, на стадіоні, відбувався футбольний матч. Тож під час молитви та хвилини мовчання лунали скандування вболівальників. Учасники заходу обурювалися, що гру не перенесли на інший день.

Опісля небайдужі колоною рушили до Театральної площі, де за традицією біля пам’ятнику Тарасу Шевченку теж вшанували жертв Голодомору. Із запалених свічок у лампадках посеред площі черкащани виклали великий хрест.

Насамкінець активісти молодіжної громадської організації «Сокіл» запропонували усім охочим написати на великих плакатах «Винуватці геноциду» власну думку щодо того, хто винен у Голодоморі.

XS
SM
MD
LG