Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає змусити Януковича підписати угоду з ЄС


Екс-прем’єр України, ув’язнена Юлія Тимошенко закликає українців змусити владу підписати угоду про асоціацію між Україною і ЄС. Про це йдеться в її зверненні до учасників акції протесту, повідомляє сайт «Батьківщни».

«Треба примусити їх підписати нашу Угоду саме 29 листопада і саме у Вільнюсі, інакше вони її не підпишуть ніколи! Європейські лідери розуміють це і тому залишили для України двері на саміт відчиненими до останньої хвилини. Рішення лише за Януковичем», – заявляє Тимошенко.

За її словами, треба вимагати від президента «всією українською громадою, яка зібралася сьогодні на Євромайдані, негайного скликання Ради національної безпеки і оборони, відправки у відставку його бездарного уряду й ухвалення рішення про підписання угоди саме 29 листопада цього року».

«Я прошу вас сьогодні прийняти і передати Януковичу такий ультиматум та щодня збільшувати на нього тиск з усіх євромайданів України та світу», – заявила Тимошенко.

«А якщо Янукович все ж таки закриє нам європейський шлях, то не вагаючись зметіть його з політичного обличчя України та вже без його участі визначайте нашу європейську долю», – йдеться в листі екс-прем’єра.

За словами Тимошенко, у країні, «де розгортається диктатура, треба бути готовими діяти згуртовано і сильно. Чекати від диктатора свободи, яку він віддасть вам добровільно, наївно і небезпечно».

За даними опозиціонерів і очевидців, на мітингу опозиції на Європейській площі в Києві зібралися понад сто тисяч людей. міліція поки що своїх даних не наводила.

На Михайлівській площі столиці мітингують противники євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG