Доступність посилання

ТОП новини

На Євромайдані закликали до імпічменту Януковича, якщо він не підпише угоду з ЄС


Учасники мітингу опозиції за європейську інтеграцію України ухвалили резолюцію, в якій вимагають відставки уряд Миколи Азарова «за зраду національних інтересів і ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію».

Крім того, як йдеться в резолюції, учасники акції вирішили «вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради України, на якій терміново розглянути й ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі про лікування засуджених за кордоном і про прокуратуру. Відповідне звернення трьох фракцій і необхідні підписи вже передані до Верховної Ради».

«У разі неспроможності Верховної Ради ухвалити необхідні закони, відмови парламентської більшості голосувати за них, домагатися розпуску парламенту і проведення позачергових виборів народних депутатів України», – йдеться в документі, який цитує сайт «Батьківщини».

Крім того, учасники акції вимагають від президента України Віктора Януковича негайно скасувати рішення уряду Азарова, припинити політичні репресії, звільнити Юлію Тимошенко, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати угоду про асоціацію між Україною і Європейським союзом на вільнюському саміті «Східного партнерства».

У разі відмови президента виконати ці вимоги, демонстранти мають намір домагатися імпічменту президенту Януковичу за державну зраду, зрив підписання угоди з ЄС і закликати всі демократичні країни світу «негайно застосувати персональні санкції проти Януковича і представників його корумпованого режиму».

Мітингувальники також вирішили звернутися до керівників Європейського союзу, голів держав і урядів усіх 28 країн його членів із закликом не зачиняти двері до ЄС перед Україною, створити умови для підписання угоди про асоціацію після зміни влади в країні.

Як кажуть в опозиції, на їхню акцію зібралися понад сто тисяч учасників. Водночас у міліції заявляють про близько 20 тисяч мітингувальників.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з акції.
XS
SM
MD
LG