Доступність посилання

ТОП новини

Міліція підтверджує застосування сльозогінного газу


Беркутівці в протигазах біля адміністрації президента в Києві
Беркутівці в протигазах біля адміністрації президента в Києві
У київській міліції підтверджують, що правоохоронці використали сльозогінний газ проти учасників акції, які, за словами правоохоронців, кинули шашку в беркутівців і намагалися прорватися до будівлі Кабінету міністрів України.

«Співробітники міліції справді застосували сльозогінний газ у межах своїх повноважень і чинного законодавства. Це був поодинокий випадок», – цитую прес-службу міліції інформагенції.

При цьому правоохоронці пояснили, що учасники акції підійшли до будівлі Кабінету міністрів, кинули димову шашку в бік правоохоронців, намагалися «прорватися через міліцейський кордон, розпорошили речовину, схожу на газ, у бік правоохоронців, і у зв’язку з цим співробітники міліції були змушені застосувати сльозогінний газ».

У прес-службі також уточнили, що правоохоронці застосували спецзасоби проти мітингувальників, які безпосередньо проривалися через кордон і розпилювали невідому речовину в бік міліціонерів.

За словами кореспондента Радіо Свобода, біля Кабміну зараз тяжко дихати через розпилений сльозогінний газ, люди кашляють.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію подій.
XS
SM
MD
LG