Доступність посилання

ТОП новини

В Україні найближчим часом прогнозують сніг і мороз


В Україні найближчим часом очікується погіршення погодних умов, випадатиме сніг. Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Сьогодні починається погіршення погодних умов. Особливо це стосується західних областей України. До кінця дня буде падати мокрий сніг, і поступово буде утворюватися сніжний покрив, температура повітря знизиться до нуля й навіть до мінусових значень», – сказав Кульбіда.

Як пояснив голова Гідрометцентру, це зумовлено тим, що на територію України переміщується «активний циклонічний вихр з південного заходу, з території Румунії, що спричинило інтенсивні дощі у західних регіонах України, на рівні Київ – Одеса і ще західніше».

У Карпатах, за словами Кульбіди, випадає мокрий сніг. Температура на півдні знизиться до нуля і досягне слабких від’ємних значень. У центральній і східній України погодні умови суттєво не зміняться, зміни настануть у наступні дні.

Також посилюватиметься швидкість вітру – до 12-20 метрів за секунду. Це стосується переважно півдня, центру, заходу, півночі України, у західних областях, особливо у Карпатах, вітер сягатиме 25 метрів за секунду, що впливатиме на стан енергозабезпечення населених пунктів.

У Києві найближчої доби, за даними Гідрометцентру, мокрий сніг (вдень невеликий). Вітер північно-західний, 7-12 метрів за секунду , вночі пориви 15-20 метрів за секунду. Температура вночі та вдень близько 0°.

27 листопада синоптики прогнозують у Києві без істотних опадів. Вітер переважно північний, 7-10 метрів за секунду. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 0-2° тепла.

У столиці України триває акція протесту опозиції з вимогою до влади підписати угоду про асоціацію з ЄС. Кілька сотень мітингувальників під партійними прапорами опозиційних сил на даний час зосереджуються біля будинку уряду і на Європейській площі. На майдані Незалежності, куди люди почали сходитися стихійно з 21 листопада після рішення уряду про зупинку євроінтеграції, перебуває кілька десятків людей.
XS
SM
MD
LG