Доступність посилання

ТОП новини

Львівські студенти оголосили страйк


Студенти на львівському Євромайдані, 24 листопада 2013 року
Студенти на львівському Євромайдані, 24 листопада 2013 року
Сьогодні понад десять тисяч студентів львівських вишів прийшли на Євромайдан у Львові на підтримку європейських перспектив України.
Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, молодь скандує: «Україна в Європі», «Геть уряд», «Україна понад усе» – і каже, що люди прийшли на майдан у сніг і дощ просто за ідею, зі власного бажання, що не бачать майбутнього України з Росією.

На вічі лише прапори України та Європейського союзу. Львівська молодь відмежувалась від політичних партій і заборонила політикам приходити з партійною символікою.

Усю ніч молодь чергувала на Євромайдані. Їх підтримують пожертвами львів’яни, а львівські підприємці допомагають продуктами. Також через координаційну раду, яка працює у штабі Євромайдану, тисячі львів’ян записались на поїздку в Київ.

Як розповіли Радіо Свобода у штабі, нині у Київ виїдуть кілька автобусів. Керівництво ДАІ у Львівській області пообіцяло студентам не перешкоджати людям доїхати у столицю. Однак, за словами активістів, чимало перевізників залякані посадовцями Львівської ОДА, які пригрозили забрати ліцензію на здійснення перевезень, якщо повезуть людей на київський Майдан.

«Вже на сьогодні є більше охочих везти, переважно це приватні перевізники, які вже нам менше відмовляють», – розповіли у штабі.

Сьогодні львівські студенти протестуватимуть під стінами Львівської ОДА з вимогою відставки керівника області Олега Сала, за вказівкою якого чиновники держустанови подали позов у Львівський окружний адміністративний суд щодо заборони Майдану у Львові, а також вимагатимуть від влади припинити чинити тиск на перевізників і керівників державних закладів.

Тим часом, як інформує прес-служба Львівської ОДА, очільник області під час апаратної наради розкритикував чиновників, які напередодні, без будь-яких погоджень із ним, подали позов до Львівського окружного адміністративного суду щодо демонтажу намету на Євромайдані у Львові 25 листопада 2013 року.

«Львівська обласна державна адміністрації має чіткі функції та завдання. Тож чиновники, які сьогодні займаються політичною «самодіяльністю», будуть покарані», – наголосив Олег Сало.
XS
SM
MD
LG