Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: надійшло 16 заяв про порушення під час акцій у Києві


Сутичка демонстрантів і міліції сьогодні під Кабміном
Сутичка демонстрантів і міліції сьогодні під Кабміном
Станом на 25 листопада до правоохоронних органів столиці надійшло 16 заяв і повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень під час масових заходів у центрі Києва. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

За інформацією прокуратури, зокрема, під час акції біля Кабінету міністрів України 24 листопада із натовпу в бік міліціонерів кинули кілька димових шашок, шматки бруківки і застосували сльозогінний газ. Крім того, деякі учасники мітингу, намагаючись відтіснити працівників міліції й прорватися до будівлі уряду, зламали шлагбаум, чим завдали державі матеріальну шкоду, заявляють у прокуратурі.

«Наразі за вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України», – заявили у відомстві.

Також, за повідомленням, розпочали розслідування за фактами застосування з боку учасників мітингу фізичної сили при перешкоджанні виконанню рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону встановлювати намети у центрі міста.

Крім того, слідче управління прокуратури Києва почало досудове розслідування за повідомленням народного депутата України Андрія Парубія щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку працівників міліції на Європейській площі в ніч на 25 листопада. Вказана інформація також перевіряється в рамках кримінального провадження, кажуть у прокуратурі.

«Наразі триває перевірка за повідомленнями у ЗМІ про можливі факти перешкоджання професійній діяльності декількох журналістів під час масових заходів, а також за фактом неправдивого повідомлення про замінування літака», – йдеться в повідомленні.

Також у прокуратурі повідомили, що перевіряють інформацію про затримання активістів у центрі столиці. «Прокуратура Печерського району організувала перевірку достовірності інформації, поширеної в ЗМІ щодо нібито затримання і побиття працівниками міліції кількох активістів, що рухалися у мікроавтобусі центром столиці», – йдеться в повідомленні.

Вчора ввечері сталися сутички між мітингувальниками і «Беркутом» біля Кабміну, а також на майдані Незалежності. Біля Кабміну сутички сталася також сьогодні вранці. Міліція застосувала сльозогінний газ.

Сьогодні опозиція повідомила, що до Печерського райуправління міліції доправили щонайменше семеро учасників Євромайдану, одного з яких побили, після чого його забрала швидка.
XS
SM
MD
LG