Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: прокуратура розслідує втручання в діяльність працівників Служби безпеки


Прокуратура Києва розпочала розслідування за заявою Служби безпеки України про пошкодження автомобіля служби на Європейській площі вчора ввечері, повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомили в СБУ, справу порушили за статтею про перешкоджання співробітнику правоохоронних органів під час здійснення ним своєї професійної діяльності.

Увечері на Євромайдані на Європейській площі в Києві сталися сутички між демонстрантами і правоохоронцями. Вони спалахнули після того, як опозиціонери заявили, що в одному з мікроавтобусів на площі перебували працівники спецслужб, які вели аудіо- й відеоспостереження за мітингом. Демонстранти розбили вікна мікроавтобуса й намагалися захопити його, бійці спецзагону міліції «Беркут» із кийками захищали машину.

Лунали вибухи, ймовірно, шумових гранат, пахло сльозогінним газом, але хто його застосував точно не відомо. Кілька людей були поранені. Врешті мітингувальники вирішили відпустити мікроавтобус, після чого міліція відступила і акція продовжилася.

Пізніше Служба безпеки України заявила, що автобус, який увечері затримав натовп на Європейській площі в Києві, належав її працівникам.

За повідомленням СБУ, «у транспортному засобі перебували співробітники Служби безпеки України, які відповідно до компетенції виконували завдання із виявлення технічними засобами радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей».

Такі дії завжди вживаються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час усіх масових заходів, наголосили в СБУ.

Як кажуть у прес-службі, «правопорушники зухвало заволоділи технікою, пошкодили транспортний засіб, а також завдали тілесних ушкоджень співробітникам СБ України при виконанні ними службових обов’язків. При цьому нападники застосовували сльозогінний газ».

Вказані дії відбувались за безпосередньої участі окремих народних депутатів України, заявили в СБУ.
XS
SM
MD
LG