Доступність посилання

ТОП новини

Ахмадінеджад не з’явився до суду


Колишній президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад не з’явився до кримінального суду. Але суд вирішив продовжувати засідання без нього.

Це попереднє слухання за звинуваченнями проти Ахмадінеджада.

Справа проти колишнього президента Ірану базується на скарзі, поданій спікером парламенту Алі Ларіджані, коли Ахмадінеджад був президентом, який в Ірані є також головою уряду. Йдеться, зокрема, про гальмування роботи Міністерства молоді та спорту, невиконання законодавства щодо Національної іранської нафтової компанії та нерозподілення коштів з бюджету на транспорт.

У лютому Ахмадінеджад звинуватив родину Ларіджані у корупції і зловживанні владою. На сесії парламенту він оприлюднив запис розмови брата спікера Алі Ларіджані, який, за його словами, свідчить про корумпованість сім’ї голови парламенту. Ларіджані у відповідь заявив, що президент заблокував розслідування проти свого політичного соратника.

Махмуд Ахмадінеджад був президентом Ірану два терміни з 2005 по 2013 роки. Після перемоги на виборах у серпні Хасана Роугані верховний керівник Ірану аятола Алі Хаменеї призначив Ахмадінеджада членом впливового політичного органу, Ради доцільності.
XS
SM
MD
LG